Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

[VIDEO] Verhoog je productiviteit met de HubSpot-plugin voor Outlook

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders op 17-9-20 12:05

Het wisselen tussen HubSpot en je e-mail inbox zorgt voor frictie en komt je productiviteit niet ten goede. Met de HubSpot-plugin voor Office 365, Outlook en Gmail is dat verleden tijd.

Met de plugin krijg je toegang tot handige HubSpot-tools zoals templates, sequences en meetings binnen elke nieuwe e-mail die je gaat versturen. Daarnaast worden ontvangen en verzonden e-mails gelogd en automatisch gesynchroniseerd met HubSpot CRM.

In bovenstaande video laten we je zien hoe de HubSpot-plugin voor Outlook werkt en hoe je deze effectief inzet.

Functies HubSpot-plugin 

Er zijn verschillende functies beschikbaar binnen de HubSpot-plugin voor Office 365 of Outlook. In de video worden deze uitgebreid doorgelopen, maar om een idee te krijgen lichten we deze toepassingen hier kort toe:

Templates

Alle voorbereide e-mailtemplates die je hebt gemaakt binnen HubSpot zijn dankzij de plugin ook direct te gebruiken binnen Outlook. Op deze manier heb je binnen enkele klikken de juiste gepersonaliseerde tekst voor je, die je kan aanpassen naar de behoefte van de contactpersoon die je wilt bereiken.

Sequences

Is direct contact met een lead of prospect nog te vroeg? Stuur een reeks geautomatiseerde e-mails met educatieve content om toch waarde te leveren. Het uiteindelijke doel is dat de ontvanger vanzelf contact met jou opneemt door te reageren op één van jouw e-mails. Op dat moment stopt de reeks automatisch en kun je overgaan tot persoonlijk contact.

Documenten

Verkoopdocumenten zoals PowerPoint’s, Pdf-bestanden of Excel bestanden verwerk je eenvoudig in je e-mails met de HubSpot-plugin. Door deze integratie kun je precies zien of deze bestanden zijn geopend, hoe vaak en wat er binnen de documenten precies is bekeken.  

Meetings

Verlaag de drempel om een afspraak te maken en verwijs de ontvangers van jouw e-mails door naar jouw persoonlijke online Office 365 agenda (Gmail agenda is ook mogelijk). De afspraken en bijhorende gegevens worden automatisch geüpdatet in zowel Office 365 als in HubSpot CRM.

Meer informatie over HubSpot

HubSpot biedt nog veel meer tools en functies die je aan de hand van onze video’s kan ontdekken:

Ontdek de alles-in-één marketingtool HubSpot Marketing Hub
Ontdek de kracht van de HubSpot Sales Hub
Ontdek de HubSpot Service Hub
De ultieme HubSpot CRM demo

Daarnaast vind je alle informatie over de beschikbare functies in ons HubSpot productoverzicht:

Download het productoverzicht

Martijn Rijnders
Geschreven door Martijn Rijnders
Martijn heeft als missie om organisaties te laten zien hoe zij hun bedrijfsresultaat aanzienlijk kunnen verbeteren aan de hand van slimmere marketing en effectief ingericht relatiebeheer. Als oprichter van Systony heeft hij brede kennis van zowel CRM- als marketingautomatisering-software en adviseert hij organisaties hoe deze software het beste geïmplementeerd kan worden.
Wanneer Martijn niet aan het werk is springt hij graag op zijn racefiets of zit hij ergens culinair te genieten.

Gerelateerde artikelen

HubSpot Marketing Hub – Hoe zit het met marketing contacten?

Ben je een HubSpot Marketing Hub-gebruiker? Maak kennis met marketing contacten. Waar je voorheen met de HubSpot Marketing Hub...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 29 maart, 2021
Gepersonaliseerde content met Account Based Marketing

Wat is jouw eerste gedachte bij gepersonaliseerde content? Vaak denken marketeers gelijk aan technologische snufjes zoals...

Ellen Prins
Door Ellen Prins - 16 maart, 2021
Verbeter je verkoopproces met CRM-data

Een groot voordeel van een CRM-systeem? De eenvoudige toegang tot centraal gelegen klantgegevens. Doordat deze informatie...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 18 februari, 2021