Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

[VIDEO] Verhoog de productiviteit van jouw team met een CRM-systeem

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit op 2-7-20 9:57

Een CRM-systeem is veel meer dan alleen een systeem waarin je klantgegevens opslaat. Het is een tool om jouw medewerkers optimaal te ondersteunen in hun werkzaamheden, met veel bijkomende voordelen.

Voordelen van een CRM-systeem

Met een CRM-systeem verzamel en bewaar je alle kennis binnen een organisatie in één systeem, maar zorg je door die kennis ook voor een goede samenwerking tussen afdelingen.  Relevante informatie over leads en klanten wordt beschikbaar voor de hele organisatie, waardoor iedere afdeling een lead of klant beter kan bedienen.

Met een goede CRM-strategie kan je de sales door het dak laten gaan, omdat je dan optimaal gebruikmaakt van alle kennis binnen de organisatie. Niet alleen stelt de kennis je in staat om een klant of prospect beter te adviseren, ook helpt het bijvoorbeeld de klantenservice om prioriteiten te stellen.

Een ander groot voordeel van een CRM-systeem is dat je de productiviteit van jouw team verhoogd.

Een hogere productiviteit dankzij een CRM-systeem

Met de inzet van het juiste CRM-systeem kan je de productiviteit van jouw team verhogen. In bovenstaande video vertellen wij je uitgebreid hoe je dit bereikt. Hieronder geven we een kleine samenvatting:

  • In een CRM-systeem kan je eenvoudig deadlines en taken per medewerker invoeren. Hierdoor blijft er overzicht over de werkzaamheden en weten medewerkers wat zij moeten doen.
  • Breidt jouw CRM-systeem uit door apps toe te voegen uit de Marketplace. Je kan eenvoudig jouw CRM-oplossing koppelen met andere systemen die je gebruikt, zodat je snel gegevens uit kan wisselen.
  • Een CRM-systeem geeft je met overzichtelijke dashboards altijd en real-time zicht op de resultaten. Hierdoor kan je sneller schakelen en zijn lange vergaderingen waarin alle resultaten door moeten worden genomen verleden tijd. Het geeft meer inzicht en bespaart veel tijd.

Meer weten over CRM en hoe het jouw organisatie kan helpen?

Martijn en Maarten vertellen in bovenstaande video meer over hoe een CRM-systeem de productiviteit van jouw team kan verhogen. In andere video’s geven zij onder andere uitleg over marketing automation, de voordelen van CRM en hoe je een CRM-systeem implementeert.

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op met Martijn of Maarten, zij helpen je graag!

Wil je ook de productiviteit van jouw team verhogen en ben je benieuwd hoe je het juiste CRM-systeem voor jouw organisatie selecteert? Download dan het Handboek CRM selectie. Stapsgewijs word je geholpen om een passende CRM-oplossing te selecteren.

Handboek CRM selectie

Maarten de Wit
Geschreven door Maarten de Wit
Maarten is CRM-adviseur bij Systony. Hij staat altijd klaar om organisaties te helpen bij het vinden van een passende CRM-oplossing en ervoor te zorgen dat ieder CRM-project een succes wordt.

Gerelateerde artikelen

Het beste CRM voor grote sales teams

Je bent opzoek naar een geschikt CRM-systeem, maar het moet wel aan de wensen en behoeften voldoen van een groot sales team.

...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 18 november, 2020
6 redenen waarom je een CRM-systeem nodig hebt

Waarom heb je een CRM-systeem nodig? De belangrijkste reden die ik je kan geven: het maakt je leven een stuk beter.

Wie wil...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 16 november, 2020
Moet je kiezen voor een betaald of gratis CRM-systeem? 🚀

Ben je opzoek naar (gratis) CRM-software? Zoals je misschien al hebt gemerkt zijn er vele soorten CRM-systemen op markt. De...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 31 oktober, 2020