Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

[VIDEO] Verhoog de productiviteit van jouw team met een CRM-systeem

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit op 2-7-20 9:57

Een CRM-systeem is veel meer dan alleen een systeem waarin je klantgegevens opslaat. Het is een tool om jouw medewerkers optimaal te ondersteunen in hun werkzaamheden, met veel bijkomende voordelen.

Voordelen van een CRM-systeem

Met een CRM-systeem verzamel en bewaar je alle kennis binnen een organisatie in één systeem, maar zorg je door die kennis ook voor een goede samenwerking tussen afdelingen.  Relevante informatie over leads en klanten wordt beschikbaar voor de hele organisatie, waardoor iedere afdeling een lead of klant beter kan bedienen.

Met een goede CRM-strategie kan je de sales door het dak laten gaan, omdat je dan optimaal gebruikmaakt van alle kennis binnen de organisatie. Niet alleen stelt de kennis je in staat om een klant of prospect beter te adviseren, ook helpt het bijvoorbeeld de klantenservice om prioriteiten te stellen.

Een ander groot voordeel van een CRM-systeem is dat je de productiviteit van jouw team verhoogd.

Een hogere productiviteit dankzij een CRM-systeem

Met de inzet van het juiste CRM-systeem kan je de productiviteit van jouw team verhogen. In bovenstaande video vertellen wij je uitgebreid hoe je dit bereikt. Hieronder geven we een kleine samenvatting:

  • In een CRM-systeem kan je eenvoudig deadlines en taken per medewerker invoeren. Hierdoor blijft er overzicht over de werkzaamheden en weten medewerkers wat zij moeten doen.
  • Breidt jouw CRM-systeem uit door apps toe te voegen uit de Marketplace. Je kan eenvoudig jouw CRM-oplossing koppelen met andere systemen die je gebruikt, zodat je snel gegevens uit kan wisselen.
  • Een CRM-systeem geeft je met overzichtelijke dashboards altijd en real-time zicht op de resultaten. Hierdoor kan je sneller schakelen en zijn lange vergaderingen waarin alle resultaten door moeten worden genomen verleden tijd. Het geeft meer inzicht en bespaart veel tijd.

Meer weten over CRM en hoe het jouw organisatie kan helpen?

Martijn en Maarten vertellen in bovenstaande video meer over hoe een CRM-systeem de productiviteit van jouw team kan verhogen. In andere video’s geven zij onder andere uitleg over marketing automation, de voordelen van CRM en hoe je een CRM-systeem implementeert.

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op met Martijn of Maarten, zij helpen je graag!

Wil je ook de productiviteit van jouw team verhogen en ben je benieuwd hoe je het juiste CRM-systeem voor jouw organisatie selecteert? Download dan het Handboek CRM selectie. Stapsgewijs word je geholpen om een passende CRM-oplossing te selecteren.

Handboek CRM selectie

Maarten de Wit
Geschreven door Maarten de Wit
Maarten is CRM-adviseur bij Systony. Hij staat altijd klaar om organisaties te helpen bij het vinden van een passende CRM-oplossing en ervoor te zorgen dat ieder CRM-project een succes wordt.

Gerelateerde artikelen

Verbeter je verkoopproces met CRM-data

Een groot voordeel van een CRM-systeem? De eenvoudige toegang tot centraal gelegen klantgegevens. Doordat deze informatie...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 18 februari, 2021
5 HubSpot Workflows voor sales en marketing

Met de workflow-mogelijkheden van HubSpot heb je goud in handen. HubSpot workflows zorgen namelijk voor het grootste deel van...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 5 februari, 2021
CRM als de ideale klantenservice software

Differentieer jouw organisatie met een vergaande klantenservice die klanten de best mogelijke klantenervaring geeft. Om dit te...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 12 januari, 2021