Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

[VIDEO] Het beste CRM-systeem voor MKB-bedrijven

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders op 16-6-20 9:21

Ondernemers kunnen met één tool teams productiever laten werken en tegelijkertijd goed overzicht houden op welke werkzaamheden worden uitgevoerd en welke doelstellingen zijn behaald. Die tool is een CRM-systeem. In bovenstaande video vertellen wij je meer over wat het beste CRM-systeem voor een MKB-bedrijf is.

Wat is de CRM-behoefte van jouw organisatie?

De eisen, wensen en behoeften voor een CRM-systeem verschillen erg per organisatie, daarom is het kiezen voor een CRM-systeem geen eenvoudige opgave.

Om op een rij te zetten wat de eisen, wensen en behoeften van jouw organisatie zijn, is het belangrijk om met alle afdelingen in gesprek te gaan. Om je te helpen hebben wij de gratis CRM Checklist, waarmee je eenvoudig de CRM-behoeften in kaart brengt.

In bovenstaande video gaan vertellen wij over het beste CRM-systeem voor kleine bedrijven. Uit onze ruime ervaring weten wij waar deze organisaties behoefte aan hebben, op basis hiervan hebben wij de vier beste CRM-oplossingen in de markt geselecteerd. Met Maximizer CRM, HubSpot CRM, Microsoft Dynamics 365 of Teamleader zit je als MKB-bedrijf altijd goed.

Download de CRM checklist

Gebruikersvriendelijkheid belangrijkste factor voor een goed CRM-systeem

Naast de eisen, wensen en behoeften van jouw organisatie, zijn er een aantal factoren waar een goed CRM-systeem aan moet voldoen.

De belangrijkste factor is gebruikersvriendelijkheid. Een goed CRM-systeem verhoogt alleen de productiviteit van teams, als het op een juiste manier wordt ingezet. Iedereen moet er informatie in bijhouden, daarom is het belangrijk dat alle medewerkers –van heel technisch tot minder technisch- er goed mee kunnen werken. Wanneer de gebruikersvriendelijkheid niet goed is, zal het systeem minder worden gebruikt en wordt deze niet (voldoende) up-to-date gehouden. Met trainingen en workshops worden medewerkers uiteraard wegwijs gemaakt in het systeem en ligt er een goede basis, maar gebruikersvriendelijkheid zorgt ervoor dat het systeem ook daadwerkelijk structureel wordt gebruikt in de organisatie.

Gelukkig weten veel ontwikkelaars van CRM ook wat het belang van gebruikersvriendelijkheid is en wordt hier volop op ingezet. Daarnaast wordt het werken met CRM-systemen steeds prettiger en eenvoudiger gemaakt door de toevoeging van allerlei handige functies, zoals bijvoorbeeld de Teamleader-functie om met één klik een LinkedIn-gebruiker toe te voegen als record in het CRM-systeem.

 

Werken met andere systemen en schaalbaarheid

Ook het werken met andere systemen en schaalbaarheid zijn belangrijke factoren van een goed CRM-systeem. Deze komen ook direct de gebruikersvriendelijkheid ten goede.

In iedere organisatie worden meerdere systemen gebruikt, zoals bijvoorbeeld Office 365 of G-suite. Maar ook worden er vaak financiële boekhoudpakketten of marketingprogramma’s gebruikt. Een goed CRM-systeem beschikt over koppelingen met deze systemen, zodat je gemakkelijk gegevens kan uitwisselen. Onze vier geselecteerde CRM-systemen bieden een breed aanbod aan koppelingen, van koppelingen met ERP-systemen tot met telefooncentrales.

Een andere belangrijke factor is de schaalbaarheid. Kan jouw gekozen CRM-systeem groei van de organisatie aan, op korte en ook op lange(re) termijn? Denk bij schaalbaarheid niet alleen aan het aantal gebruikers, maar ook qua functionaliteiten en het aantal koppelingen.

Voorbeeld: Je organisatie groeit en er wordt een klantenservice gevormd, dan is het fijn om met een ticketsysteem te kunnen werken. Op die manier kan je de stroom aan vragen van klanten aan, is er altijd overzicht en worden de tickets op een efficiënte manier in behandeling genomen. Niet alle CRM-systemen beschikken over een module voor klantenservice, waardoor je hier dan een ander systeem voor moet gebruiken.

Een ander voorbeeld van schaalbaarheid is het inzetten van marketingautomatisering, ook wel marketing automation genoemd. Met marketingautomatisering worden websitebezoekers omgezet naar leads en uiteindelijk zelfs naar sales qualified leads. Een mooie uitbreiding van een CRM-systeem, die zorgt voor relevante informatie over leads én zorgt dat deze voor de verkoopafdeling interessant zijn om op te volgen. In onze video ‘Wat is Marketing Automation en hoe helpt het jou verder? ‘ geven wij meer uitleg over marketingautomatisering.

 

Welk CRM-systeem is het beste voor mijn organisatie?

Met ruim 17 jaar ervaring weten wij aan welke functionaliteiten MKB-bedrijven behoefte hebben, op basis hiervan hebben wij de vier beste CRM-systemen in de markt geselecteerd. Vul onze CRM-Matchmaker in om te ontdekken welk systeem het beste bij jouw organisatie past. Of neem vrijblijvend contact op met Martijn of Maarten, boek een afspraak in onze agenda en voorzien je graag van gericht advies!


Wil je eerst nog jouw eisen, wensen en behoeften voor een CRM-systeem in kaart brengen? Download dan onze gratis CRM-Checklist!

Download de CRM checklist

Martijn Rijnders
Geschreven door Martijn Rijnders
Martijn heeft als missie om organisaties te laten zien hoe zij hun bedrijfsresultaat aanzienlijk kunnen verbeteren aan de hand van slimmere marketing en effectief ingericht relatiebeheer. Als oprichter van Systony heeft hij brede kennis van zowel CRM- als marketingautomatisering-software en adviseert hij organisaties hoe deze software het beste geïmplementeerd kan worden.
Wanneer Martijn niet aan het werk is springt hij graag op zijn racefiets of zit hij ergens culinair te genieten.

Gerelateerde artikelen

Account Based Marketing: zo meet je het succes

Het meten en verantwoorden van resultaten is voor ons als marketeers enorm belangrijk. Op deze manier bewijzen we het succes...

Ellen Prins
Door Ellen Prins - 12 oktober, 2020
[VIDEO] Het beste CRM voor Business-to-Business (B2B)

Richt jij je voornamelijk op Business-to-Business? Maak je werkzaamheden een stuk makkelijker met het juiste CRM-systeem. Het...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 7 oktober, 2020
HubSpot pakt uit met INBOUND 2020 – Alles wat je moet weten.

Het is op moment van schrijven donderdagochtend 24 september, de ochtend na Inbound 2020. Mijn hoofd tolt nog na van alle...

Ellen Prins
Door Ellen Prins - 24 september, 2020