Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

De verschillen tussen Maximizer CRM en Microsoft Dynamics 365

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders op 23-7-18 11:11

maximizer crm en microsoft dynamics 365
CRM is mensenwerk. Daarom is het heel belangrijk om bij de implementatie van CRM-software de gebruikers centraal te stellen. Want alleen met een hoge gebruikersacceptatie en een goede begeleiding kan het project succesvol worden en zich terugverdienen.

De software is ondergeschikt aan deze aspecten en moet vooral gebruikersvriendelijk, intuïtief, eenvoudig en flexibel zijn. Maximizer CRM en Microsoft Dynamics 365 voldoen beiden aan deze eisen.

Toch zijn er verschillen tussen de twee systemen. Hierdoor past Maximizer CRM beter bij het ene bedrijf, terwijl Microsoft Dynamics 365 beter bij het andere bedrijf past. Waarin verschillen de systemen van elkaar? Lees het hieronder.

Verschil 1 – De mogelijkheden tot aanpassen van entiteiten

Een standaard CRM-systeem registreert informatie en communicatie op de entiteiten accounts, contactpersonen, verkoopkansen en servicecases. Hier is Maximizer CRM geen uitzondering op. Denk aan bijvoorbeeld het beheren van contracten en evenementen of installed base beheer.

Met Microsoft Dynamics 365 daarentegen kun je veel verder de diepte ingaan door het toevoegen van meerdere entiteiten.

Verschil 2 - Integratie mogelijkheden

Maximizer CRM is volledig geïntegreerd met de bekende Office-producten zoals Word, Excel en Outlook. Zonder extra handelingen te verrichten worden e-mails automatisch opgeslagen bij de juiste relatie, verkoopkans of servicecase.

Ook hierin gaat Microsoft Dynamics 365 weer een stuk dieper. Naast de integratie met de bekende Office-producten is Microsoft Dynamics 365 onderdeel van het Office365 platform. Dit betekent directe toegang tot de apps van Microsoft, waaronder Power BI, OneNote, SharePoint, Flows en Yammer.

Verschil 3 – De duur van implementatie & configuratie

Zowel Maximizer CRM als Microsoft Dynamics 365 zijn beide standaard CRM-oplossingen. Doordat Microsoft Dynamics 365 meer mogelijkheden heeft, is hier een langere implementatietijd voor nodig. Er zijn simpelweg meer aspecten te configureren. Waar Maximizer CRM voor tien gebruikers een implementatietijd kent van twee weken, is dit het dubbele voor Microsoft Dynamics 365.

Conclusie

Het is belangrijk om bij het maken van een afweging te onderzoeken welke doelstellingen er gesteld worden aan de CRM-implementatie. Zijn dit doelstellingen die behaald kunnen worden met als basis relatiebeheer, dan is Maximizer CRM een zeer geschikte oplossing. Gebruikersvriendelijkheid, flexibiliteit, eenvoud en intuïtief zijn hierin de sleutelwoorden.

Zijn de standaard CRM-processen niet toereikend genoeg om de beoogde doelstellingen te behalen, dan is Microsoft Dynamics 365 dé oplossing. Hierbij is het van groot belang om een goede partner te vinden die begrijpt welke aspecten van CRM-implementatie de sleutels tot succes zijn.

Download ons handboek CRM Selectie voor informatie over waarop je moet letten bij het kiezen van een CRM-software die bij jouw organisatie past!

Handboek CRM selectie

Martijn Rijnders
Geschreven door Martijn Rijnders
Martijn heeft als missie om organisaties te laten zien hoe zij hun bedrijfsresultaat aanzienlijk kunnen verbeteren aan de hand van slimmere marketing en effectief ingericht relatiebeheer. Als oprichter van Systony heeft hij brede kennis van zowel CRM- als marketingautomatisering-software en adviseert hij organisaties hoe deze software het beste geïmplementeerd kan worden.
Wanneer Martijn niet aan het werk is springt hij graag op zijn racefiets of zit hij ergens culinair te genieten.

Gerelateerde artikelen

Moet je kiezen voor een betaald of gratis CRM-systeem? 🚀

Ben je opzoek naar (gratis) CRM-software? Zoals je misschien al hebt gemerkt zijn er vele soorten CRM-systemen op markt. De...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 1 november, 2020
Wat onderscheidt Maximizer CRM van andere CRM-systemen?

Maximizer CRM is niet zomaar een CRM-software, het is een volwaardig platform met wereldwijd 400.000 gebruikers en meer dan 30...

Peter de Keijzer
Door Peter de Keijzer - 22 juli, 2020
[VIDEO] Het beste CRM-systeem voor MKB-bedrijven

Ondernemers kunnen met één tool teams productiever laten werken en tegelijkertijd goed overzicht houden op welke...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 16 juni, 2020