Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

Verkoopomzet voorspellen met Teamleader

Ellen Prins
Door Ellen Prins op 6-5-20 11:01

revenue forecast

Het voorspellen van de verkoopomzet is belangrijk voor bedrijven. Met voorspellingen breng je de vraag naar een product of dienst in kaart, om je vervolgens goed voor te bereiden om aan deze vraag te voldoen. Met Teamleaders nieuwe functie Forecast-overzicht ontdek je de verkoopomzet van de komende 3 maanden op een snelle en eenvoudige manier.

In dit blogartikel richt ik me op de werking van deze functie en wat je er precies mee kan doen.

De Forecast-overzicht tool in Teamleader

De functie dat jouw verkoopomzet voorspelt vind je onder ‘Deals > Forecast’. Met één blik ontdek je de verwachte omzet voor de komende 3 maanden met Teamleader. Daarnaast geeft het Forecast-overzicht aan welke kansen er nog open staan, zodat je hierop kan inspelen.

Verkoopomzet voorspellen met de forecast tool in Teamleader

Weergave van het Forecast-overzicht in Teamleader | Bron: Teamleader

Teamleader luistert hiermee naar hun klanten, die aangaven dat omzetprognoses doorslaggevend zijn voor het bewaren van overzicht. Forecasts worden gebruikt om doelen op te stellen, planningen te maken voor de komende maanden en prestaties binnen de organisatie te evalueren.

Om gebruik te maken van het Forecast-overzicht moeten gebruikers de benodigde gegevens invoeren, zoals de slaagkans en de verwachte beslissingsdatum van een deal. Teamleader zet deze gegevens om in waardevolle datarapporten die de gebruiker direct kan inzien.

Belangrijke deals

Het Forecast-overzicht in Teamleader berekent de omzet op basis van de verwachte hoogte van de deal, de beslissingsdatum en de slaagkans.

Wanneer belangrijke deals een hogere slaagkans hebben, worden deze als eerst weergegeven in het overzicht binnen de applicatie. Zie onderstaande afbeelding. Verder vind je aan de linkerkant deals met een oude beslissingsdatum en deals die helemaal geen datum hebben. Deze gegevens zijn ook belangrijk voor het voorspellen van de omzet.

verkoopomzet voorspellen en overzichtelijke deal records binnen Teamleader

Deals binnen het Forecast-overzicht | Bron: Teamleader

Meer weten over de functies van Teamleader? Vind alle benodigde informatie in ons gratis productoverzicht:

Download het productoverzicht

Ellen Prins
Geschreven door Ellen Prins
Ellen is marketing consultant bij Systony. Zij zet zich zowel in voor Systony's eigen marketing als voor het realiseren van online content voor een aantal van onze klanten. Ze is behoorlijk vlot in de pen en met een afgeronde studie International Business & Languages schrijft Ellen een behoorlijk woordje buiten de deur.

Gerelateerde artikelen

Moet je kiezen voor een betaald of gratis CRM-systeem? 🚀

Ben je opzoek naar (gratis) CRM-software? Zoals je misschien al hebt gemerkt zijn er vele soorten CRM-systemen op markt. De...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 1 november, 2020
[VIDEO] Het beste CRM-systeem voor MKB-bedrijven

Ondernemers kunnen met één tool teams productiever laten werken en tegelijkertijd goed overzicht houden op welke...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 16 juni, 2020
Alle informatie over deals op de nieuwe detailpagina in Teamleader

Teamleader is een nog relatief jonge CRM-oplossing, geheel ontwikkeld vanuit feedback van gebruikers. In 2012 is gestart met...

Peter de Keijzer
Door Peter de Keijzer - 8 juni, 2020