Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

Snel en makkelijk CRM implementeren – HubSpot CRM Fast Track

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders op 11-11-20 15:45

Je hebt het beste CRM-systeem gevonden voor jouw organisatie: het gratis HubSpot CRM. Dat is natuurlijk fantastisch nieuws. Maar hoe nu verder? Om aan de slag te gaan moet je de CRM-software eerst implementeren. En dat kan sneller, makkelijker én goedkoper dan je denkt.

In deze video leggen we je uit hoe je snel en makkelijk CRM implementeert. Zo hebben wij de HubSpot CRM Fast Track ontwikkeld, waarmee je binnen 10 dagen live bent zonder software kosten.

Bekijk de video of lees snel verder en ontdek hoe je HubSpot CRM zo snel en goed mogelijk implementeert.

Een groeiende organisatie met ambitie heeft al snel behoefte aan een professioneel CRM-systeem. Toch kan het zijn dat op dit moment je investeringsruimte beperkt is en je jezelf afvraagt waar je moet beginnen.

Snel en makkelijk CRM implementeren doe je aan de hand van 3 stappen:

Stap 1 – Zorg voor een goede voorbereiding

Om CRM succesvol in te zetten is een goede voorbereiding belangrijk.

Een goede voorbereiding zit hem in de volgende drie dingen:

 1. SMART-doelstellingen, zodat je je CRM-succes meetbaar maakt;
 2. Een hoge data-kwaliteit;
 3. Een optimale gebruikersacceptatie en discipline – zorg ervoor dat iedereen binnen jouw organisatie enthousiast wordt van je nieuwe CRM-systeem!

Deze voorbereidende zaken moet je op orde hebben voordat je profiteert van een goed doordachte CRM-implementatie.

Concreet komt dit neer op de volgende zaken:

 • Ga na wat je doelstellingen zijn. Goede voorbeelden zijn: het verhogen van je klanttevredenheid met 20% of het verhogen van de gemiddelde verkoopwaarde met 30%.
 • Zoek uit welke processen het CRM moet ondersteunen en wat hiervoor nodig is;
 • Welke beschikbare data binnen je organisatie moet ingelezen worden in het CRM-systeem?
 • Met welke andere systemen werk je op dit moment die met het CRM gekoppeld moet worden. Dit kan je boekhoudpakket, website of ERP-systeem
 • Hoe ziet het ideale trainingsplan eruit?

Heb je dit allemaal duidelijk? Dan ben je klaar om je te focussen op stap 2.

Stap 2. Volg het HubSpot CRM Fast Track

Als het goed is, ben je bij deze stap goed voorbereid op het implementeren van HubSpot CRM. Toch blijft de vraag hangen: waar begin ik met mijn beperkte budget?

Het antwoord de HubSpot CRM Fast Track. Met de Fast Track methode voor HubSpot CRM ben je verzekerd van een vliegende start en ben je binnen 10 dagen live zonder hoge softwarekosten. 🚀

De HubSpot CRM Fast Track is opgedeeld in 3 workshops waarin je met een HubSpot-specialist jouw CRM-omgeving inricht. 

Je leert werken met dit innovatieve CRM-platform en met de HubSpot CRM Fast Track maak je ook nog een jaar lang onbeperkt gebruik van onze servicedesk. 

Wat wordt er tijdens het HubSpot CRM Fast Track behandeld?

Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar wat er precies aan bod komt tijdens de HubSpot CRM Fast Track workshops.

Er worden allerlei CRM-onderwerpen besproken, geconfigureerd en getraind. Om je een beeld te geven wat je kan verwachten, licht ik er 3 toe:

 1. Veiligheid en privacy

Veiligheid van informatie en privacy is belangrijker dan ooit. Het is dan ook van groot belang dat jouw relaties het vertrouwen hebben dat jij verantwoord met hun persoonsgegevens omgaat. Daar staat jouw CRM natuurlijk vol mee.

Dit is alleen mogelijk als je CRM-systeem goed en veilig werkt. HubSpot CRM is 100% veilig en AVG-proof.

In de workshop bespreken we hoe dit allemaal tot zijn recht komt.

 1. Verkoop- en serviceprocessen

Verder wordt er gekeken naar de huidige verkoop- en serviceprocessen en wordt de verkooppijplijn geconfigureerd aan de hand van de juiste faseringen.

 1. Marketingprocessen

Een ander belangrijk aspect dat naar voren komt in de workshop, is de link met CRM en jouw marketingprocessen. Zo laten we je zien hoe je leadgeneratie inzet en via welke kanalen je de doelgroep kan bereiken.

Meer informatie over de workshops vind je op deze pagina.

Stap 3. Groei verder met het HubSpot-platform

HubSpot CRM is naast gratis, ook een krachtige tool om jouw relatiebeheer te professionaliseren en met de HubSpot Fast Track ben je snel up & running!

Maar als ambitieus bedrijf groei je door en kom je misschien beperkingen tegen, zoals workflow automatisering of het meten van NPS-scores.

De oplossing? HubSpot is uitbreidbaar met de Sales, Marketing en Service Hub. Deze hubs kun je ook allemaal combineren tegen een voordelig tarief met de HubSpot Growth Suite.

Binnen 10 dagen live met HubSpot CRM

Wil je ook binnen 10 dagen live zonder te betalen voor te veel softwarekosten? Schrijf je in voor ons HubSpot CRM Fast Track en maak een succesvolle start met jouw CRM-traject. 

Ontdek de HubSpot CRM Fast Track

Martijn Rijnders
Geschreven door Martijn Rijnders
Martijn heeft als missie om organisaties te laten zien hoe zij hun bedrijfsresultaat aanzienlijk kunnen verbeteren aan de hand van slimmere marketing en effectief ingericht relatiebeheer. Als oprichter van Systony heeft hij brede kennis van zowel CRM- als marketingautomatisering-software en adviseert hij organisaties hoe deze software het beste geïmplementeerd kan worden.
Wanneer Martijn niet aan het werk is springt hij graag op zijn racefiets of zit hij ergens culinair te genieten.

Gerelateerde artikelen

Overstappen van Salesforce naar HubSpot CRM: Hoe gaat dat?

Je bent nu niet tevreden over Salesforce als CRM-systeem en wilt graag overstappen naar HubSpot CRM. Maar hoe gaat dit in zijn...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 17 juni, 2021
Wat kost HubSpot? - 2021

De kosten van HubSpot kunnen sterk uiteenlopen en zijn afhankelijk van de verschillende opties en uitbreidingsmogelijkheden...

Ellen Prins
Door Ellen Prins - 28 april, 2021
Nieuw | HubSpot Operations Hub

Lang geleden is HubSpot begonnen met de HubSpot Marketing Hub om Inbound Marketing mogelijk te maken voor MKB’ers. Na het...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 23 april, 2021