Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

Val op met persoonlijke video's tijdens het verkoopproces

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders op 25-11-20 15:20

We hebben er al eerder overgeschreven: het belang van video’s tijdens het verkoopproces. Met persoonlijke video’s differentieer je jezelf en val je op met een spetterende eerste indruk.

In bovenstaande video’s kijken we naar het belang van persoonlijke video’s en geven ze je drie tips hoe je video’s het beste toepast in jouw salesstrategie.

Kijk snel de video of lees verder en ontdek deze drie waardevolle tips.

Iedereen weet ondertussen het belang van video’s. Je valt veel meer op bij jouw prospects en je laat direct een goede indruk achter. De vraag is: hoe pas je deze sales video’s toe in het verkoopproces?

Om je op weg te helpen hebben Maarten en ik drie tips voor je opgesteld:

Tip 1: Maak je video’s persoonlijk

E-mails met persoonlijke sales video’s worden drie keer zo vaak beantwoord dan een standaard e-mail. Dat is best indrukwekkend als je je bedenkt dat je dagelijks tientallen e-mails ontvangt.

Zoals ik net al aangaf zorgen persoonlijke video’s ervoor dat je eruit springt. Een ander belangrijk voordeel is dat je gelijk het vertrouwen wekt aan het begin in het koopproces.

Maar hoe maak je een video persoonlijk? Gebruik een whiteboard waarop je de naam van je prospect of lead zet. Dan weet je zeker dat ze direct getriggerd zijn om jouw video te bekijken, omdat ze zien dat de video speciaal voor hen is gemaakt.

Uiteraard doen wij dit ook bij Systony. Met name Maarten volgt onze leads direct en persoonlijk op, zoals je hier ziet: 👉🏼

Tip 2: Pas video toe in alle fases van het kooptraject

Het gebruik van video is gelijk aan het begin van het kooptraject effectief. Maar je kan video natuurlijk op elk moment toepassen.

Stuur bijvoorbeeld aan tot een product demonstratie of licht een offerte toe die wilt versturen. Zo zorg je ervoor dat je verhaal goed overkomt en bereik je iedereen in het koopproces op cruciale momenten. Daarnaast kun je persoonlijke video's effectief inzetten met Account Based Marketing of Lead nurturing

In de video laat Maarten je zien hoe hij een offerte toelicht. Van onze klanten hebben we vernomen dat dit erg waardevol is, wat dit een erg belangrijke tip maakt.

Tip 3: Gebruik de juiste videotools

Je eerste gedachte is misschien dat het maken van een video heel veel werk is. Dat kan, maar het is zeker niet nodig! Onze tip: gebruik de juiste tools en je maakt een sales video in een handomdraai.

Waar wij veel mee werken is Vidyard, een fijne tool dat perfect samenwerkt met o.a. ons CRM-systeem, HubSpot CRM.

Met Vidyard maak je niet alleen je video’s, maar kan je ook personaliseren, opslaan in een bibliotheek voor hergebruik en de tool stuurt je notificaties als je video wordt bekeken. Handig!

🎬Bekijk de video en ontdek hoe je Vidyard gebruikt.

Beter verkopen met de HubSpot Sales Hub

Nog betere verkoopresultaten? Ga dan voor de HubSpot Sales Hub. Deze aanvulling op het gratis HubSpot CRM maakt het mogelijk om je verkoopfunnel te optimaliseren.

Daarnaast kan je ook video’s schieten in de HubSpot Sales Hub!

Lees er meer over in ons HubSpot productoverzicht:

Download het productoverzicht

Martijn Rijnders
Geschreven door Martijn Rijnders
Martijn heeft als missie om organisaties te laten zien hoe zij hun bedrijfsresultaat aanzienlijk kunnen verbeteren aan de hand van slimmere marketing en effectief ingericht relatiebeheer. Als oprichter van Systony heeft hij brede kennis van zowel CRM- als marketingautomatisering-software en adviseert hij organisaties hoe deze software het beste geïmplementeerd kan worden.
Wanneer Martijn niet aan het werk is springt hij graag op zijn racefiets of zit hij ergens culinair te genieten.

Gerelateerde artikelen

[VIDEO] Nieuw, de HubSpot Operations Hub

In deze video van onze reeks laten we zien dat HubSpot zich razendsnel ontwikkeld. Dat bewijst het platform nu ook weer met de...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 15 september, 2021
[VIDEO] De 6 voordelen van de HubSpot CMS Hub

 

De HubSpot CMS Hub is het eerste en enige CMS dat volledig is geïntegreerd met een CRM-systeem, namelijk HubSpot CRM. Dit...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 1 september, 2021
[VIDEO] Showcase mobiele app van HubSpot

Wist je dat je altijd toegang hebt tot jouw HubSpot CRM data? Dankzij de mobiele app van HubSpot ben je altijd up-to-date. In...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 25 augustus, 2021