Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

Lancering nieuwe website Van Dam

Fatma Okay
Door Fatma Okay op 14-07-16

van-dam-website.jpg

In juli 2016 hebben wij de gloednieuwe website van onze klant Van Dam gelanceerd! Er zijn een tal van vernieuwingen aan de functionaliteiten en het uiterlijk van de website aangebracht.

Waarom een nieuwe website?

De oude website zag er qua look & feel wat gedateerd uit waardoor de hoge kwaliteit van de producten niet sterk genoeg naar voren kwam. De ingewikkelde navigatie maakte het voor de bezoeker ook moeilijk om op de juiste pagina terecht te komen. Hierdoor was de kans groot dat bezoekers belangrijke informatie over het hoofd zagen.

Ook was de website niet geschikt voor mobiele weergave. In een tijd waar steeds meer online verkeer via mobiele apparaten plaatsvindt, is het erg belangrijk dat websites goed functioneren op computers, smartphones en tablets.

Nieuwe functionaliteiten

Het hoofddoel was om de website gebruiksvriendelijker te maken voor de bezoekers. Dit is gerealiseerd door het invoeren van een nieuwe look & feel en een aantal nieuwe functionaliteiten.

Nieuwe lay-out

De nieuwe lay-out van de website oogt rustig en straalt kwaliteit uit. Als bezoeker wordt je aandacht hiermee geprikkeld en vastgehouden.

Responsive

Omdat de oude website niet voldeed aan de eisen van mobiele weergave is de nieuwe website nu volledig responsive. Hierdoor is de website toegankelijker via de desktop, smartphone, tablet en laptop.

SEO optimalisatie

Aan de hand van een extensieve analyse is de on-page SEO geoptimaliseerd waardoor de website beter online vindbaar is.

Optimalisatie van klikpaden

Voor verder optimalisatie hebben we de klikpaden verbeterd zodat de bezoeker tijdens zijn/haar oriëntatieproces makkelijker bij bestemmingspagina uitkomt zonder afleiding en verwarring.

Functioneel menu

De indeling van het menu is gebaseerd op het oriëntatiegedrag van de bezoeker. Deze kan in oogopslag zien wat Van Dam allemaal te bieden heeft, en daardoor makkelijker navigeren naar de pagina van keuze.

Samenwerking

De nieuwe website is tot stand gekomen dankzij een intensieve samenwerking tussen Van Dam en Systony. We zijn blij dat we deze opdracht mochten doen en we zijn erg tevreden met het resultaat.

www.van-dam.nl

Van Dam

logo-Van-DamVan Dam is een marktleider in het produceren en leveren van hoogwaardige explosie & vuur resistente architectuur. Met zijn ongeëvenaarde expertise en kwaliteit is Van Dam sterk gepositioneerd in de olie & gas, wind energie en infra & defensie industrie. Van Dam ontwerpt en ontwikkelt hun producten geheel in eigen beheer en volgens de hoogste industriële standaarden. Dankzij hun wereldwijde aanwezigheid met meerdere productiefaciliteiten hanteren ze zeer korte levertijden, wat bijzonder is in hun industrie.

Fatma Okay
Geschreven door Fatma Okay
Fatma is een gedreven en creatieve inbound marketing consultant met passie voor het vertellen en delen van inspirerende verhalen door middel van content marketing en social media. Fatma heeft als missie om mee te denken met de klant om optimale resultaten te behalen. In haar vrije tijd probeert ze graag zoveel mogelijke nieuwe dingen uit; zoals het ontdekken van nieuwe restaurants of het uitproberen van de verschillende vormen van sport.

Gerelateerde artikelen

Even voorstellen: Patrick Vink

Graag stellen wij even voor: Patrick Vink. Patrick versterkt sinds maart ons team op het vlak van softwareontwikkeling. Patrick...

Marnix Otten
Door Marnix Otten - 22 juni, 2018
Erik is afgestudeerd!

Wij zijn er trots op dat onze stagiair Erik is afgestudeerd voor zijn opleiding Digitale Media & Communicatie aan de...

Door admin - 4 juli, 2016