Ontvang maandelijks onze nieuwe blogartikelen in je mailbox

Integratie van Microsoft Dynamics 365 met andere software

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit op 27-1-17 10:29

Integratie van Microsoft Dynamics 365 met andere software

Het is eerder regel dan uitzondering dat CRM-software moet kunnen communiceren met andere applicaties. Vaak zijn dit standaard koppelingen zoals connectie met Microsoft Office en mail tools, maar regelmatig moet er ook een koppeling zijn tussen het CRM-systeem en zeer specifieke (maatwerk) software.

Microsoft Dynamics 365 maakt dit op verschillende manieren mogelijk. Voor zowel standaard als unieke integratie. In dit artikel leg ik uit wat er allemaal mogelijk is.

Naadloze integratie met verschillende Microsoft applicaties

Vanzelfsprekend kan Microsoft Dynamics 365 gebruikt worden met verschillende applicaties van Microsoft. De meest voor de hand liggende zijn de Microsoft Office tools waarbij mail (Outlook) en verschillende documenten (bijvoorbeeld Word of Excel) gekoppeld kunnen worden aan de juiste persoon in het CRM-systeem.

Daarnaast is het ook mogelijk om Dynamics 365 te koppelen met Skype, zodat je eenvoudig vanuit het CRM kunt bellen. Overigens is een koppeling met je reguliere telefooncentrale ook mogelijk.

Gebruik je Microsoft Power BI om bedrijfsdata te analyseren en voorspellingen te doen? Dan kan je deze software ook koppelen aan Dynamics 365. Hierdoor is het verkoopteam nog beter in staat om de interactie met (potentiële) klanten te vergroten, trends te herkennen en resultaten te verbeteren.

Vraag een Maximzer CRM trial aan

Koppeling met andere software door middel van Zapier

Zapier is een internetservice die het mogelijk maakt om geselecteerde taken tussen twee applicaties mogelijk te maken. Zapier heeft de keuze uit meer dan 500 verschillende applicaties waaronder MailChimp, verschillende Google producten, HubSpot en andere marketing-, sales- en servicesoftware.

Een aantal voorbeelden van automatisering door middel van Zapier:

  • Nieuwe leads in HubSpot worden ook automatisch in Dynamics 365 geplaatst;
  • Nieuwe Dynamics 365 contacten komen automatisch in een mailinglijst van MailChimp;
  • Een persoon die een Google Form invult wordt automatisch een contact in Dynamics.

Houd er wel rekening mee dat je een betaald account nodig hebt bij Zapier om Microsoft Dynamics 365 te kunnen koppelen. Daarnaast ben je altijd gebonden aan de triggers en acties die binnen Zapier beschikbaar zijn voor de applicaties die je koppelt. Voor hele uitgebreide integraties zijn andere oplossingen vaak meer voor de hand liggend.

Uitgebreide integratie met maatwerk

Soms zijn de standaard oplossingen niet toereikend. Bijvoorbeeld als de software die gekoppeld moet worden zeer specifiek is voor jouw organisatie. Hierbij komt maatwerk kijken. Om een koppeling te kunnen maken heeft Microsoft Dynamics 365 een API waarmee een koppeling kan worden gelegd.

Ook kunnen er aan Microsoft Dynamics 365 extra functionaliteiten worden toegevoegd doordat ontwikkelaars gebruik kunnen maken van het Entity Framework van Microsoft. Hierdoor kan Dynamics 365 helemaal aangepast worden aan jouw wensen.

Bedenk wel dat maatwerk een dienst is die niet iedere leverancier standaard aanbiedt. Bekijk van te voren goed of een leverancier dit kan en wat de meerprijs hiervoor is.

Conclusie

Om Microsoft Dynamics 365 met andere systemen te koppelen zijn verschillende mogelijkheden. Vanzelfsprekend zijn de Office applicaties makkelijk te koppelen aan Dynamics 365. Daarnaast biedt Zapier een oplossing om Dynamics te koppelen met meer dan 500 veelgebruikte applicaties. Ben je op zoek naar een hele specifieke integratie met bedrijfssoftware, dan is maatwerk vaak de beste oplossing.

Vraag een Maximzer CRM trial aan

Maarten de Wit
Geschreven door Maarten de Wit
Maarten is CRM-adviseur bij Systony. Hij staat altijd klaar om organisaties te helpen bij het vinden van een passende CRM-oplossing en ervoor te zorgen dat ieder CRM-project een succes wordt.

Gerelateerde artikelen

[VIDEO] Het beste CRM-systeem voor MKB-bedrijven

Ondernemers kunnen met één tool teams productiever laten werken en tegelijkertijd goed overzicht houden op welke...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 16 juni, 2020
Microsoft Dynamics 365 licenties

Microsoft Dynamics 365 biedt met krachtige ERP- en CRM-mogelijkheden zakelijke applicaties die voldoen aan de eisen van de...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 10 april, 2020
Haal meer uit Microsoft Dynamics 365 met koppelingen en maatwerk

Microsoft Dynamics 365 kan omschreven worden als een echte alleskunner, het is een CRM-systeem met verschillende modules die...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 23 oktober, 2019