Dynamics 365 Licenties: een eenvoudige uitleg

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders op 14-11-16

Microsoft-Dynamics-Licenties.jpg

De release van Dynamics 365 brengt talrijke en spannende veranderingen met zich mee, waaronder veranderingen in de licensering. Sinds 1 november 2016 zijn alle Dynamics CRM overeenkomsten overgezet naar het nieuwe Dynamics 365 licentiemodel. Dit model is iets gecompliceerder, maar heeft als voordeel dat het lagere kosten met zich meebrengt doordat het uitgaat van flexibele licenties gericht op individuele gebruikers.

In dit artikel schep ik duidelijkheid over het licentiemodel van Dynamics 365 Enterprise.

Microsoft-Dynamics-licenties.png


Dynamics 365 Business Apps

Dynamics 365 is in essentie een fusie van Dynamics CRM en Dynamics AX. Er zijn echter een aantal veranderingen doorgevoerd in Dynamics 365 die het licentiemodel ingewikkeld maken. Hieronder lees je de details van Business Application in Dynamics 365:

PowerApps

Net als bij Microsoft Flow (en onderliggende Azure Logic Apps) stelt PowerApps de Dynamics-gebruikers in staat om Dynamics 365 gemakkelijk te integreren met andere platforms en is het mogelijk om aangepaste apps te bouwen die het bekijken van data gemakkelijker maakt voor de gebruiker.

Sales

De Sales Business App bevat de sales gerelateerde entiteiten en componenten van Dynamics CRM. Zie hieronder alle entiteiten en componenten op een rij:

Microsoft-Dynamics-Sales.png


Field service

Field Service is een nieuwe toevoeging aan Dynamics CRM die medio 2016 is doorgevoerd. Met deze functie kun je uitgevoerde uren koppelen aan iedere recordtype in het systeem. Tevens kun je hiermee taken en uren inplannen voor alle beschikbare velden zoals werknemers, apparatuur, locaties, etc.

Microsoft-Dynamics-Field-Service.png


Customer Service

Customer Service omvat alle componenten die beschikbaar zijn onder de sevice-tab van Dynamics CRM.

Microsoft-Dynamics-Project-Service.png


Project Service Automation

Deze functie werd uitgebracht als een oplossing om een algehele overzicht te verkrijgen. Het is volledig ontwikkeld door Microsoft. Het bevat o.a. de entiteiten Project en Time Tracking/Entry.

Microsoft-Dynamics-Project-Service.png


Operations

Het operations-component voor Enterprise klanten staat gelijk aan Dynamics AX. Omdat in deze blog de Business editie niet wordt behandeld ga ik niet in op het financials-component (voorheen Project Madeira).

Subscription Licentie Types

Team Members

Eén van de grootste veranderingen in de licensering van Dynamics 365 is de toevoeging van Teamlid Subscription licenties. Deze licenties kunnen aangeschaft worden tegen lagere kosten en zijn bedoeld voor gebruikers die niet dagelijks werken in het CRM. Dit soort licenties stellen gebruikers in staat om te werken met accounts, contacten, notities en activiteiten, maar ook enkele functionaliteiten van de Time & Expense entiteiten.

Plan 1

Alle Business Apps, naast Operations, zijn verkrijgbaar in plan 1.

Microsoft-Dynamics-Plan-1.png

Plan 2

Alle Business Apps, waaronder Operations, zijn verkrijgbaar in plan 2.

Microsoft-Dynamics-Plan-2.png

Wil je meer weten over Microsoft Dynamics 365? Neem dan een kijkje hier of vraag een software trial aan.

Vraag een Maximzer CRM trial aan

Martijn Rijnders
Geschreven door Martijn Rijnders
Martijn heeft als missie om organisaties te laten zien hoe zij hun bedrijfsresultaat aanzienlijk kunnen verbeteren aan de hand van slimmere marketing en effectief ingericht relatiebeheer. Als oprichter van Systony heeft hij brede kennis van zowel CRM- als marketingautomatisering-software en adviseert hij organisaties hoe deze software het beste geïmplementeerd kan worden.
Wanneer Martijn niet aan het werk is springt hij graag op zijn racefiets of zit hij ergens culinair te genieten.

Gerelateerde artikelen

Laat je bedrijf groeien met de HubSpot Growth Suite

Ieder bedrijf groeit pas écht verder met het gebruik van de juiste tools. Dit klinkt logisch, maar in de praktijk gaat het...

Stefan Nijmeijer
Door Stefan Nijmeijer - 11 december, 2019
Het verschil tussen Microsoft Dynamics 365/CRM in eigen beheer en de cloud

Net als Maximizer CRM biedt Microsoft Dynamics 365 de keuze om het CRM in eigen beheer of in de cloud te draaien. In dit blog...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 11 september, 2019
Succesvol CRM-software implementeren

Wil je gebruik maken van CRM-software die bij jouw organisatie past om de relatie met jouw prospects en klanten te verbeteren?...

Gertjan van Vugt
Door Gertjan van Vugt - 9 september, 2019