De voordelen van Microsoft Dynamics 365

Thomas v/d Bosch
Door Thomas v/d Bosch op 17-07-18

microsoft dynamics 365
Het gebruik van mobiele applicaties heeft het gebruiksgemak van de smartphone in de afgelopen jaren sterk verbeterd. In de zakelijke wereld is het gebruik van mobiele applicaties nog niet op hetzelfde niveau. Ook de potentie van geïntegreerde systemen, zoals een combinatie van CRM en ERP, wordt nog niet volledig benut in de markt. Om hier verandering in te brengen is Microsoft Dynamics 365 ontwikkeld.

Wat is Microsoft Dynamics 365?

Microsoft Dynamics 365 is de nieuwe generatie van intelligente zakelijke applicaties die organisaties in staat stellen om te groeien, evolueren en transformeren. Deze applicaties verenigen CRM- en ERP-mogelijkheden op één platform. Deze toepassingen bestaan uit Sales, Customer Service, Operations, Financials, Field Service, Project Service Automation en Marketing.

Met behulp van Microsoft Dynamics 365 kan jouw organisatie zich beter aanpassen aan de veranderende behoeften van klanten en kun je beter anticiperen op nieuwe zakelijke kansen in de toekomst. De belangrijkste voordelen van Microsoft Dynamics 365 voor de zakelijke markt zijn hieronder uitgelicht.

Een cloud-based systeem voor meer controle

Veel organisaties werken tegenwoordig in de cloud. De eenvoud en flexibiliteit van cloud gebaseerde systemen geven bedrijven meer controle over de IT-infrastructuur. Microsoft speelt hier goed op in door het gehele Microsoft Dynamics 365 systeem, inclusief alle applicaties, aan te bieden op het cloud computing-platform Microsoft Azure.

Mogelijkheden tot uitbreiding door AppSource

 

Microsoft AppSoure is het applicatieplatform van Microsoft. Hierin kunnen gebruikers software-as-a-service (SaaS) applicaties vinden van Microsoft en zijn partners. Afhankelijk van de zakelijke behoeften, stelt AppSource gebruikers in staat om toegang te krijgen tot de applicaties die ontwikkeld zijn voor de producten van Microsoft, zoals Dynamics AX, Power BI, Office 365 of Dynamics NAV. Het doorzoeken van apps is vereenvoudigd door middel van een filterfunctie waarmee je kunt zoeken per categorie, industrie of Microsoft-product.

Een kosteneffectief abonnement

Microsoft Dynamics 365 biedt app-based abonnementen, wat betekent dat je als gebruiker alleen hoeft te betalen voor de applicaties die je nodig hebt. Zo kun je het systeem zo uitgebreid maken alsje zelf wil. Het is tevens mogelijk om rollen te creëren gebaseerd op functie, waarbij de medewerker toegang krijgt tot alle apps en modules die nodig zijn om zijn of haar functie optimaal uit te voeren. Zo kunnen medewerkers van de klantenservice productiever zijn met toegang tot de gegevens van field service, klantenservice en sales. Bij een traditionele app-based abonnement zou je voor deze drie applicaties apart een abonnement moeten aanschaffen. Volgens Microsoft bespaar je met deze nieuwe en holistische aanpak vier tot vijf keer op de kosten van een traditionele CRM-abonnement.

Verhoogde productiviteit door integraties

Outlook en Office worden gebruikt door organisaties over de hele wereld. Microsoft Dynamics 365 is nauw geïntegreerd met deze systemen, waardoor eindgebruikers efficiënter en effectiever te werk kunnen gaan. Hierbij gaat er geen tijd verloren door het schakelen tussen verschillende system, waardoor er een hogere productiviteit kan zijn. Microsoft Dynamics 365 is daarnaast ook nauw geintegreerd met onder andere One Note, Yammer, Teams en veel meer toepassingen.

Microsoft Dynamics 365 biedt tal van voordelen op één platform. Vraag nu een vrijblijvende demo aan, zodat u de voordelen zelf kan ervaren!

Handboek CRM selectie

Thomas v/d Bosch
Geschreven door Thomas v/d Bosch
Thomas is op zijn best als hij bedrijven mag helpen met het inrichten en stroomlijnen van efficiënt relatiebeheer. Als CRM adviseur denkt hij samen met de klant na en adviseert hij organisaties hoe CRM Software het best ingezet kan worden. Wanneer hij niet aan het werk is springt hij graag op de motor en gaat hij zo vaak mogelijk naar de Oostenrijkse Alpen om te skiën.

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen Microsoft Dynamics CRM en Microsoft Dynamics 365

Ben jij benieuwd naar het verschil tussen Microsoft Dynamics CRM en Microsoft Dynamics 365? In dit blogartikel praat ik je bij...

Martijn Rijnders
Door Martijn Rijnders - 9 september, 2019
De 8 geheimen voor een succesvolle CRM-acceptatie

Als je CRM succesvol wilt implementeren, dan moet er niet puur naar budget worden gekeken. Er moet gefocust worden op wat jouw...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 19 maart, 2019
Val op met salesvideo’s en verbeter je verkoopresultaten

 

Als verkoper moet je jezelf differentiëren ten opzichte van je concurrentie. Door persoonlijke video’s te gebruiken tijdens...

Maarten de Wit
Door Maarten de Wit - 14 maart, 2019